LOADING PROJECTS

Menu

Web sajt – glavni korak ka uspjehu


Prvi utisak klijenta ostavlja se samo jednom, u virtuelnom svijetu to je vaš web sajt.

Postavljeno - 07.04.2016

Vaš web sajt će predstavljati vaš identitet firme, institucije, organizacije, tako da on mora biti predstavljen na pravi način jer je sajt postao ogledalo uspjeha.

Potreba CMS-a

U današnjem svijetu izrada web sajtova se čini sve lakšom, jer svaki dan dobijamo sve naprednije alatke, kao CMS  (Content Management System) koji omogućava kontrolu i izmjenu sadržaja u par klikova. 

Postoje već gotovi CMS-ovi koji služe za izmjenu sadržaja, i među njima je najpoznatiji Wordpress, pa zatim Joomla, Drupal i dr. Međutim, korišćenje open-source (otvoreni softwer) CMS-a ugrožava sigurnost klijenta/korisnika samim tim što je otvoren i svaki haker mu može pristupiti kodu i pronaći ‘rupe’ u sistemu.

Zbog same te sigurnosti, i lakše izmjene samog CMS-a, mi u Creatiwwwi koristimo naš sopstveni CMS koji je isplaniran za korišćenje manjih projekata uz minimalan dizajn i minimalno opcija, ali smo se potrudili da ga unaprijedimo i proširimo za veće projekte koji nudi mnogo više opcija, dodatne plugin-ove (dodatke) i još mnogo toga. Takođe nudimo uputstvo za koriščenje, tako da je dovoljno da se ulogujete na CMS i odmah ćete dobiti uputstvo kako da u par koraka izvršite izmjenu na sajtu, dodate novi članak i odradite ostale izmjene vezane za vaš web sajt.

Ne dozvolite da vaš sajt postane „mrtav“

Nakon izrade web sajta, potrebno je redovno ažurirati vaš sadržaj, nije dovoljno samo ga postaviti i čekati klijente. Jer ako klijenti posjećuju vaš web sajt redovno, steći će iskustvo nepouzdanog sadržaja i ubrzo će mu dosaditi. 

Vaš web sajt mora sadržati osnovne informacije o vama, ko ste vi, vaš kontakt, i mora se postaviti u najjednostavnijem obliku šta vi to nudite, kako se klijent ne bi izgubio u količini nepotrebnih informacija.

Komunikacija s posjetiocima je veoma važna za online reputaciju, pa je poželjno da se ostavi prostor na sajtu za njihova pitanja i sugestije putem mejla ili foruma, i takođe je poželjno da postoji i sekcija F.A.Q. (Frequently Asked Questions, najčešće postavljena pitanja). 

Brzina učitavanja web sajta je vrlo bitan faktor za privlačenje i zadržavanje pažnje posetilaca. Sa sve većom popularnošću društvenih medija, neophodno je da web platforma bude optimizovana i za društvene mreže.

Da li je sajt responsive?

Procenat korišćenja web stranica na mobilnim uređajima raste iz godine u godinu, tako da je potrebno odraditi optimizaciju vašeg web sajta. Prošli su dani kada ste morali da brinete samo o tome kako se vaš sajt prikazuje na dva ili tri web pretraživača. Danas, vaš sajt  mora biti prilagođen svim uređajima, jer vas vaši klijenti  gledaju sa desktop racunara, laptopova, android i iOS  uredjaja. Redizajnirajte vaš sajt tako da ga svaki korisnik jednako doživi.

Za sve web sajtove veoma je važna pozicija na pretraživačima (SEO). Najpopularniji pretraživač Google, nadogradio je 21. aprila ove godine svoj algoritam mobilne pretrage tako da na upit korisnika daje rezultate koji favorizuju mobile friendly stranice. To znači da prilagođenost sajta mobilnim uređajima (telefonima, tabletima...) sada ima uticaj na rangiranje u pretrazi. Dakle, sajtovi koji nisu označeni kao mobile friendly imaće manju vidljivost na mobilnoj pretrazi, mada za sad to neće imati uticaj na desktop pretragu.

« Nazad na blog
Naši radovi
Zatražite ponudu za izradu web sajta Započnite projekat